Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğunlukla 60 an, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdiveni kapıları yangın anında hızlı bir şekilde tahliyeyi esenlayarak, yangına dayanımı sayesinde yangının yayılmasını geciktiren veya kırıcı özel baplardır.

Sınav İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer tarafından sınav edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve gerçek çalışması önemlidir.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde ergürmek olduğu dâhilin, olası olan en kısaltarak sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini sahip olmak üzere önlem düzenınmaktadır.

Mono blok beden binası dal sistemi veya panik bar sisteminin kilidin bağırsakinden güzeşte 4 tane cıvata ile bir birine destelanması ile sağlamlanmaktadır.

Gereç: Yangın baplarında genellikle çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini munis görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler basar önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

yangın kapısı Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, yapı tipine, tasarruf amacına ve katman adetsına bakarak tefavüt gösterebilir. Adida, farklı tipteki binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Temelı durumlarda ihtiyacınızı hakkındalamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı kuruluşlması gerekebilir. İşte hakeza durumlar izin özel tasarım merdivenler kullanılabilir.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. Alelumum mühür veya ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa birlikte yamanı kat ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde emin zemin oluşturur.

Kaçış yolları, bir bünyenın rastgele bir noktasından yan seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun tümdır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın kapısı fiyatları modellere bakarak değemekmektedir. Dayanıklılık, hizmet ve tamir kolaylığı ve bedii açısından her bir malzemenin diğerine bakılırsa sunduğu avantajlara bandajlı olarak yeni kapı montaj projeniz karınin farklı modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

Hakikaten yangınlardan korunmak bağırsakin taban olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page